Svaret på vilken som är livets dryck är nog olika beroende på vem man frågar. Vissa tycker säkerty vatten eftersom vi inte kan leva utan detta. Andra skulle nog svara kaffe eftersom de anser sig vara praktiskt taget zombies innan de har fått i sig dagens första kopp eller koppar. För många män är svaret med största sannolikhet öl. Denna magiska dryck som gör varje man lycklig.

För majoriteten av alla vuxna är det givna svaret däremot vin. Vitt vin, rött vin, dessertvin, mousserande vin, rosévin på sommaren.. Ja, vin finns för alla smaker och tillfällen. Nu är sommaren här och allt fler dricker då kalla roséviner, bubbelviner eller vita viner. Självklart är det gott med ett glas rött även på sommaren, inte minst till det grillade köttet på de ljuva sommarkvällarna. Dock har vi en tendens att fokusera på de kalla, lite lättare vinerna under de varma sommarmånaderna. Så hur laddar man då upp vinförrådet inför sommarens alla middagar, fester och mysiga kvällar i trädgården eller på balkongen?

•    Det lättaste och vanligaste är såklart att ta sig till Systembolaget och köpa upp ett bra lager. Även om man självklart inte köper hela sommarens vinförbrukning på en och samma gång så kan det faktiskt vara skönt att ha lite olika viner och sorter hemma för de där spontana kvällarna. Köp hem ett par vita viner, någon flaska rosé och ett par – tre flaskor rött så klarar du dig bra ett tag.
•    Inspireras på nätet. På www.vingruppen.se/Wineagency finns det viner i alla prisklasser, druvor, färger och smaker. Perfekt för finsmakaren eller vinälskaren som vill ha något lite extra. Läs och lär, och bli en expert på vinet.
•    För den som har tid och råd är det självklara valet att åka på en resa till Frankrike, Italien eller kanske Sydamerika för att besöka vingårdar, lära sig mer om druvor och köpa hem fantastiska viner direkt från tillverkaren. Varför inte ta en vecka eller två under våren där man reser runt och skaffar sig kunskap samtidigt som man njuter av goda viner och dessutom tar med sig flaskor hem till sitt eget vinförråd.

Trevlig sommar!