Det är minsann inte så svenskt som vi tror, grekerna grillar över kolgrillen, finnarna har haft http://www.egrillen.se för sig själva. Men nu är de alltså äntligen här.

Egrillen drivs av det Finländska ehandelsföretaget Edututor AB som även innehar i Finland motsvarande webbutik Grillikauppa.com. (Läs mer om dem här)

Företaget som helt fokuserar på att sälja grillar till befolkningen via nätet. Det är genom dem vi kan få tag på de riktigt schyssta grillarna, både för inomhus och utomhus, eller varför inte till bilen? Men det är inte bara grillar de ger oss ett stort sortiment av utan även schyssta prylar till fritidshuset. Så äntligen har de landat hos oss och vi får nu i Sverige ta del av produkterna, ett riktigt bra koncept för att kunna få till grillningen riktigt bra. Men om vi nu tar och tittar på varför vi svenskar älskar att grilla så måste vi titta på vårt klimat.

Grillen åker fram med solen

varmt i solen

Direkt vi svenskar konstaterat att det är sommar så är det snabbt på att ta fram grillen och börja marinera köttbitarna. Mycket ligger i att vi svenskar ofta befinner oss som i en dvala när det är vinter och kallt. Vi är inte ute lika mycket och är inte heller speciellt aktiva generellt. Vi längtar efter att få vara ute utan att frysa, att få stå ute en hel kväll och bara njuta av luften. Men då krävs det en del aktivitet och en sådan är helt klart att grilla. Sedan kan det vara så att vi även älskar smaken av grillat för det är helt klart smarrigt att hugga in i en saftig kolgrillad köttbit. Därför efterlängtar vi ett företag som just egrillen, ett snabbt sätt att kunna beställa hem redskap för grillkvällen i sommar, utan att behöva gå ut och faktiskt leta på en grill, det är ju vinter!