Det finns oändligt mycket saker som vi kan tacka invandringen för. Hur den öppnar dörrar till ett mer öppet samhälle, hur vi lär oss av nya kulturer, hur språket utvecklas. Men främst ska vi nog tacka och bocka för maten. Hur hade det egentligen sett ut om vi Svenskar fortfarande smaskade på strömming och potatis dag in och dag ut? Det är en sorglig tanke. För god mat förgyller ju vår vardag, och med den breda variation som finns på mat i Sverige är det verkligen enkelt att njuta. Pizza, pasta och lasagne är tre fantastiska rätter, för att inte tala om Sushi och thaimat. Och självklart den stora favoriten: Tacos!!
En festmåltid
Tacos tog sig in i våra Svenska butiker i början av 80-talet, men det var inte över en natt som maträtten gick till att vara vår mest älskade fredagsrätt. Det var inte förrän i mitten av 90-talet som det svenska folket faktiskt vågade acceptera maten, och med tiden växte den sig otroligt stor. Numera är det svårt att ens tänka att vi inte alltid har haft Tacos. Om du vill bjuda in på ett riktigt tacokalas är det viktigt att du har ett bra recept att följa. Nu kanske du tänker att det är bara och plocka lite grönsaker och kött, men det finns bra mycket mer att göra med tacos än bara den traditionella rätten. Tacopaj är någon som är fantastisk gott, och den är också enkel att göra, så länge man håller sig till instruktionerna. Kolla in recepten på tacopaj från matklubben, där hittar du mängder av recept och det vattnas i munnen bara av att läsa dem. Tacos är verkligen någonting som alla gillar, och det märks ju ordentligt när en läser denna artikel från kuriren.nu vilken handlar om kommunen bjudit in studenter till ett tacokalas. 700 elever tackade ja, och åt sig mätta och belåtna på den goda rätten.