Att få ett nytt kök behöver inte innebära en totalrenovering. Du kan faktiskt förnya ditt kök med enkla knep som varken kostar mycket pengar eller tar lång tid. Enbart en bänkskiva kan göra enorm skillnad.

Det behövs faktiskt inga dyra och drastiska åtgärder för att ditt hem ska kännas som nytt. Att få ett nytt kök betyder inte att du måste genomföra en stor renovering. Du kan med små förändringar ge köket ett rejält lyft för en billig peng. Att byta upp bänkskivan kan vara en åtgärd som verkligen kan lyfta köket till nya höjder. Du kan gå in på https://www.kitchens.se/bankskivor/marmorskiva om du vill köpa en snygg marmorskiva till ditt kök. Det finns olika marmorskivor att välja mellan. Bänkskivan sätter verkligen stilen för hela köket, välj därför med omsorg.

“Mjuka färger i köket förhindrar att det känns för sterilt och kallt. ” Läs mer här

Måla om och satsa på nya inredningsdetaljer

Att förnya köksluckorna genom att ge dem en ny färg och nya knoppar kan göra stor skillnad. Du kan även måla om köksmöblerna för att bidra till en ny atmosfär i köket. Om du har en dörr in till köket kan du sätta färg på den och även på fönsterkarmarna. Belysningen gör faktiskt mycket för ett kök. Försök hitta en diskret men samtidigt lite iögonfallande ljusslinga som med fördel kan löpa längs med taket. En ny kökslampa kan också vara en bra idé. Att sätta upp nya gardiner och kökshanddukar är även små detaljer som gör skillnad. Att inreda köket med nya inredningsdetaljer och göra stilleben som du inte haft i köket tidigare är också ett bra knep.