Äntligen sommarvärme! Det är bara några dagar in i maj men redan nu kan vi börja njuta av sommaren. Enligt SMHI kommer det vara mellan 20-23 grader i stora delar av Sverige, och bland annat i Stockholm kan det nå upp till 25 plusgrader på söndagen.

Och just Stockholm är ju en stad som lyser upp på vår och sommar. När det är5135200-happy-sun varmt ute och sol vaknar staden och på uteserveringar från norr till söder sitter stekande själar och njuter. Det är omöjligt att inte smittas av den glädje staden innefattar under denna tid på året och om du har vägarna förbi till helgen är det någonting som varmt rekommenderas.

För att du inte ska gå vilse i storstaden i jakt på en bra uteservering finns det några säkra kort som du kan besöka om du inte vill leta själv. Det handlar om Mosebacke, Ljunggrens takterrass, Kulturhuset på Sergels Torg. Mosebacke och Ljunggrens ligger vid Götgatan på Södermalm. Du kan äta på både utserveringarna men Mosebacke erbjuder en lite större meny en Ljunggrens. Du tar dig dit via tunnelbana till Slussen, men när det är fint väder kan du alltid gå oavsett vilken stadsdel du befinner dig i. Kulturhuset på Sergels Torg ligger precis vid centralen och det går nästan alltid att hitta en plats på uteserveringen. Maten på Kulturhuset består mer av mackor och fika, så vill du äta något ordentligt bör du välja bort det alternativet. Passar ingen av dessa? Fler bra tips hittar du här.

Vad som gör en uteservering till en bra uteservering

För att du ska trivas på en uteservering i Stockholm är det några saker som krävs, bland annat variation där du kan välja att antingen sitta direkt i solen eller ta plats under bra parasoll som de www.arnee.se har i sitt utbud. Det är även skönt om de uteserveringar som finns i Stockholm erbjuder både platser där en kan röka – samt rökfria zoner, eftersom det är många som har svårt för cigarettröken. En sista sak som är bra att ha i åtanke är servicen. När personalen jobbar inomhus finns det alltid en risk att de som sitter ute blir bortglömda, en bra idé kan vara att se om det är någon som enbart jobbar utomhus så slipper ni springa in och ut när ni ska beställa.

Bra sommar och semestertips hittar ni även i videon nedan: