Stockholmare är väldigt tidiga med att ta till sig nya trender och speciellt alla hipsters, som huserar främst på Södermalm, tävlar om att vara först med något och när det blir en trend så har de redan gått vidare till något annat som medelsvensson inte anser är trendigt, än. Den senaste mattrenden som hipsters jublat över är möglig mat.

KikärtssalladPia Quarnström tröttnade på att utbudet av veganmat i Stockholm var så tunt, i Seattle och Portland där hon varit mycket fanns det ett oändligt utbud av veganmat att det inte alls var några problem att hitta allt från lyxig mat till budget för veganer. Hon började mixtra med olika sätt att tillagningssätt på egen hand och insåg att det var ju ett bra koncept och riktigt gott att hon beslutade sig för att satsa och hennes mat finns nu på en food truck i Stockholm.  En food truck är ju lättare att flytta på än en restaurang så Pia har testat sin mögliga mat i både Uppsala och Malmö. I Uppsala var de väldigt mottagliga för maten och i Malmö gick det också bra, lite bättre än i Stockholm. Vissa tycker att det är intressant och gott medan någon tyckte att det var det äckligaste han smakat. Enligt Pia handlar det om ett nytt smakregister, det tar ett litet tag att vänja sig med andra smaker.

Food trucks

Restauranger i Stockholm är inte sena att haka på nya mattrender men de har lite större på spel än vad den nya uppkomsten av food trucks har. En food truck kan anpassa sig efter sina kunder, det vill säga att de åker med maten till kunderna i stället för att kunderna ska åka till maten. Sedan den första food truck började parkera runt om i Stockholm har det exploderat med nya truckar (läs mer) som erbjuder mat från hela världens hörn och många nya smaker, till exempel mögel. Med tanke på att vegetarisk mat är bättre för både människan och naturen så är förhoppningen att det går bra för Pia och att utbudet av veganmat i Stockholm blir betydligt bättre än att på sin höjd hitta en pizza utan ost.