Home / Kulinariska resmål

 

Det råder inga tvivel om att många av oss åker på semester för att få uppleva olika länder och dess kultur. Men den kanske främsta anledningen till att besöka en ny plats är för att uppleva den goda maten som erbjuds. Faktum är att de flesta som åker till ett annat land gör det i ett kulinariskt syfte, och har ofta läst på om landets nationalrätter och deras specialiteter.

Då det finns otaliga länder runt om i världen som har en spännande matkultur, är det bara att välja och vraka mellan dessa kulinariska upplevelser. Frågan är vilket land just du skulle vilja uppleva ut en kulinarisk synvinkel? Här kommer några spännande förslag att sätta tänderna i:

Italien – Detta kulinariska land må vara en uttjatad klassiker när det kommer till fantastiskt god mat från Medelhavsområdet. För även om den italienska maten har kommit att bli lika vanligt som svensk husmanskost, så finns det nog ingenting som går upp emot att uppleva denna mat på plats. Då kommer man också inse vikten av goda råvaror och hur viktigt det faktiskt är att en riktig Italienare har lagat rätten med mycket kärlek och omsorg.

Grekland –  De flesta brukar förknippa det grekiska köket med tzatziki, fetaost och oliver. Men detta är bara ett axplock av vad detta underbara land har att erbjuda när det kommer till mat och dryck. För oavsett var i Grekland du befinner så kan du alltid räkna med att bli mätt och belåten. Varför inte prova den omtalade kötträtten souvlaki, eller till exempel en smakbit av deras berömda Moussaka?

Sverige – Detta kan låta både fånigt och tråkigt, men faktum är att det är få svenskar som faktiskt äter svensk husmanskost. Kanske är det också just därför som så många säger sig ogilla det? Så varför inte göra en kulinarisk resa i sitt eget hemland? Våga beställa de där köttbullarna på restaurangen? Eller varför inte prova att laga en egen Jansson där hemma?