Vissa gillar att äta het och stark mat för att man tycker att det ger en härlig spänning i munnen. Framförallt är stark mat ofta god för att det ger en helt annan smak åt maten, liksom att man får brännas lite. Att äta för mycket stark mat kan dock leda till att man blir varm och att man börjar svettas, kanske inte lika roligt under en middag. Men samtidigt måste man våga prova på nya saker ibland, särskilt om man åker utomlands till exempelvis Indien eller Thailand.

Kläder i regnbågens alla färger, het mat och ett hundratal barn och ungdomar från Gävles skolor visade upp thailändsk kultur och firade Thailands barnens dag i Nynässkolans aula.

Men förutom att få pinsamma svettningar på middagar av het mat, kan man som vuxen drabbas av svettproblem även i andra sammanhang. Det beror mycket på hur mycket man utvecklas som person, eftersom man får olika stora problem med svett när man precis kommit in i puberteten. Det är också så att man till och från kan drabbas mer av svettningar än vad man kanske gör vid andra perioder. Därför ska man inte oroa sig, utan det är mer om det håller ihop sig mer sammanhängande för lång tid. Det som är bra är att svett går att behandla med enkla medicinska knep.

Andra sätt att bli av med svett

Om man nu inte har lust att gå till läkare med sina svettproblem kan man försöka själv att bli av med dem. Enklast är att duscha minst en gång per dag och tvätta sig noggrant där man har fått svettproblemen, samt ha inte för varma kläder på sig och använda en bra deodorant.