Matkassar är något som slagit stort och det finns nu många aktörer på marknaden. En som nu ska testa lyckan med detta är den stora jätten Google. Detta med nya satsningen Google Express.

5571087-bag-of-grocery-produce-items-on-a-wooden-plankAtt handla både handla mat online och att beställ födelsedagstårta online är nu en självklar del av mångas tillvaro. För, varför ska vi lägga ner mer tid på att åka till en butik och plocka ned varorna själv eller hämta hem en tårta när man kan få det man vill ha hemlevererat till dörren. Detta medför att man får mer tid för annat som man hellre vill ta sig för. Detta är något som allt fler förstår och nya aktörer kommer med jämna mellanrum upp på marknaden. Senast kan man nu läsa om att Google vill ta sig in på matmarknaden och med sitt Google Express kunna leverera bra matkassar. Och Google är kaxiga – för de verkar tro på allt de tar sig för. Så man kan bara ana att detta kommer att bli en spännande produkt.

Försvinna snabbt eller explodera

När det kommer till denna satsning så har man tidigare sett att deras satsningar brukar antingen försvinna fort om de anser att de inte kommer att lyckas, och om de lyckas så kommer alla att märka vad som skett. Enligt en artikel i Wall street Journal så kommer jätten att leverera allt från kött, ägg och andra färskvaror, och först ut är det San Francisco som för testa om det är något för dem. Detta lyckas dom med genom att ingå olika partnersamarbeten skriver Breakit.se. Vad man kan se är att i USA har detta varit ett område som har varit svårt att få lönsamt, men kanske kommer det att fungera då Google är så pass stora att det redan finns ett bra förtroende.Frågan är om denna tjänst kommer hinna komma till Sverige.