En lyckad juldukning
 

Hur skapar du fin julstämning hemma när du välkomnar vänner och familj på julmys i december månad?

jul dukningFörst och främst, hur dekorerar du inför julen så att den där riktigt härliga julkänslan infinner sig? Med adventsljusstakar hos Fyndiq har du gott om alternativ att välja mellan, i allt från ljusfat till runda adventsljusstakar till enkla i vitt och stilrena i metall. Vad vill du ha på ditt julbord?

När du dukar inför julens bjudning

I en artikel i Expressen går det att läsa om hur du kan skapa en riktigt lyckad juldukning. Något av det som är viktigast för att fixa julstämningen runt bordet är bland annat:

  1. Ljus. Glöm inte att levande ljus skapar en stämning som inget elektriskt ljus kan, på ett välkomnande och mysigt sätt. Placera ut på bordet så att sikten inte skyms mellan personerna och glöm inte att vara försiktig så att ingen brand uppstår.
  2. Natur. Med kottar och bär samt söta små grankvistar utifrån får du den grönskande julkänslan till bordet. Det om något är jul med gröna kvistar, röda bär och röda äpplen.
  3. Tygservetter och linneduk. Tjocka servetter i servettringar förstärker den uppdukade känslan och finns att hitta i alla möjliga färger och mönster. En linneduk gör sig utmärkt över bordet och håller sig genom åren.

Utgå från en färg och matcha i alla delar

Annat att tänka på är att du kan utgå från din servis när det kommer till färg, den kommer vara genomgående placerad över hela bordet och knyter ihop dukningen fint. Placeringskort är också välkommet som inslag och gör det här med placeringen enklare vid en större bjudning. Har du inga servettringar? Oroa dig inte, ett rött sidenband kan även användas till att skapa röda, vackra rosetter som håller servetterna på ett stilfullt och charmigt sätt. Glöm heller inte att julen inte behöver vara röd.

I Sköna hem går det att läsa om hur små ljuskällor är a och o för att skapa julstämning i ett hem. Det får gärna vara lampor som går att dimma ned men även levande ljus i mässigs- och silverstakar, liksom värmeljus i glasburkar och fina lyktor. Naturmaterial som ull, tvättat linne, plädar noggrant placerade liksom snittblommor och sköna mattor är andra delar i att fixa en fin stämning.