I Älvsjö ligger restaurang Aloe, som enligt SvD blivit korad till den vassaste restaurangen i Stockholm. Det är en pärla som är gömd men som man absolut kan göra en resa för att besöka.

gourmet matNär det kommer till mat så kan man åka långt för att få sina smaklökar att darra av lycka. Vissa gör även resor med fokus på mat – och det är faktiskt inte konstigare eller ovanligare än att göra resor för att få känna solen nudda kunden eller för att få se exotiska djur. För när det kommer till mat är det något som knyter samman och får oss att minnas, må bra och att umgås.

Restaurang i villaidyll

Trähus och äppeldoft skriver skribenten i SvD och är hänförd av både maten och miljön. För visst handlar det inte bara om mat när man hyllar en restaurang till skyarna. Det handlar även otroligt mycket om helheten, för om personalen är dålig eller om inredningen ligger efter så kommer tyvärr inte maten smaka likadant. Detta är en restaurang som alla som bor i Stockholm bör besöka, och en restaurang som är värd att ta in på hotell för, för att få uppleva. På sajten https://www.stockholmshotell.com/ går det att finna bra och billiga hotell så att maten inte känns allt för dyr. Här kommer lite snabb information om det goda stället:

  • Öppettiderna är onsdagar till lördagar med sittningar: 17.30 till 21:30
  • Två fasta menyer med fyra eller sju rätter
  • Deras karaktärsrätt är krabba
  • Är man vegetarian bör man säga till om det i förväg.

Hejdå söta desserter

Var det längesen du gick på restaurang? Då ska du inte bli chockad om din dessert består av sura och salta inslag. Detta då dessertrevolutionen tågar på och testar ny mark. Dock är detta främst stora experimentella kockar som testar på just nu, men om det slår igenom kan man nog vänta sig att man måste vänja sina smaklökar. Och håll i dig, kanske kommer vi även i framtiden att få äta insekter för att tänka på miljö. Så kanske ska du njuta lite extra av din biff nästa gång.